19th Ave New York, NY 95822, USA

Kerstkransjes Onderzoek 2019

x_mas_banner_2019

Tussen 10 en 13 december vond er een onderzoek plaats in het Blindgetest onderzoekscentrum. Hierbij werden er 5 kerstkransjes geëvalueerd, vier van deze kwamen uit een supermarkt en één van deze was afkomstig uit een bakkerij. Er waren 64 deelnemers ingepland en we waren blij dat wij ook iedereen mochten verwelkomen.

 

Het doel van dit onderzoek was om te bepalen welk kerstkransje het beste uit de test kwam. Hierbij was het belangrijk om te vragen naar het uiterlijk, de smaak en specifieke attributen die bij een kerstkransje horen. Denk hierbij aan de botersmaak of de hoeveelheid amandelschaafsel op een kransje.

Geteste producten
Albert Heijn Excellent
Prijs : €1.49
Aantal : 31
Jumbo
Prijs : €1.99 
Aantal : 32
Lidl
Prijs : €1.49 
Aantal : 30
Aldi
Prijs : €1.49 
Aantal : 30
Bakkerij van der Wal Jolink
Prijs : €5.15 
Aantal : 18
De resultaten

Uiterlijk : De Lidl kreeg het hoogste cijfer (6,19) op basis van uiterlijk, de Bakkerij werd als laagste beoordeeld (5,17) op deze categorie.

Smaak : Er waren geen significante verschillen tussen de koekjes op basis van de smaak.

Algehele beoordeling : Er waren geen significante verschillen tussen de koekjes op basis van de algehele beoordeling.

De conclusie

Tijdens het analyseren van de resultaten zagen we dat er duidelijk twee type consumenten zijn. Een groep heeft een hoge waardering voor het kerstkransje uit de bakkerij, terwijl er juist ook een groep was die dit niet had. Dit was goed te zien aan de algehele beoordeling van de beide groepen; de ene groep gaf het kransje uit de bakkerij een 7,8 terwijl de andere groep hetzelfde kransje een 5,0 gaf.

Verder viel het op dat er een groep was die erg hield van een hogere intensiteit van de botersmaak van de kransjes, terwijl een andere groep juist hield van een lagere intensiteit.

Leave a comment