19th Ave New York, NY 95822, USA

Wat is Virtual Reality (VR)?

Bij BlindGetest doen we naast de “normale” onderzoeken met computervragenlijsten ook onderzoek met een andere techniek: virtual reality (VR) brillen. Een VR bril is een bril met een ingebouwd scherm. Op dat scherm kun je een foto of video in 360 graden om je heen bekijken. Hierdoor voelt het alsof je aanwezig bent op de locatie die op de foto of video wordt weergegeven. Met deze techniek kunnen we de mening van consumenten testen in verschillende omgevingen. Zo kunnen we bijvoorbeeld panelleden uitnodigen op ons kantoor en ze daar met behulp van de VR bril zich laten wanen in een virtuele supermarkt. Maar ook een strand, een weiland en een bakkerij behoren tot de mogelijkheden!

De meeste mensen zijn heel enthousiast na hun eerste ervaring met een VR bril, dus kom het vooral zelf ervaren!

Veel gestelde vragen

Is het eng om in een virtuele omgeving te zijn?

Nee, helemaal niet! Het is zelfs heel erg leuk. Zo kun je in een paar seconden van een regenachtige dag naar een prachtig, zonnig strand aan de andere kant van de wereld gaan. En als je daar genoeg van hebt dan zet je de bril af en ben je binnen 1 seconde weer terug in de echte wereld!

Kan ik ook een VR bril gebruiken als ik zelf een bril draag?

Jazeker. De hoofdsteun van de bril is te verstellen, zodat het comfortabel over uw eigen bril heen past. Wij zullen hier uiteraard bij helpen, zodat de VR bril goed zit.

Ik weet niet zoveel van al die nieuwe technieken af, is VR wel geschikt voor mij?

Het is heel gemakkelijk. Je hebt geen kennis nodig van VR om de VR bril te kunnen gebruiken. Alles spreekt voor zich. Wij zullen zorgen dat de VR bril correct is ingesteld, dus het enige wat je hoeft te doen is de bril op te zetten en te genieten van de virtuele omgeving!

Kan ik bewegen als ik een VR bril op heb?

De meeste tests zullen we zittend uitvoeren. Dit is om duizeligheid te voorkomen. Echter is het ook mogelijk om te staan tijdens een virtuele test. Er zal altijd iemand van ons aanwezig zijn om je te begeleiden zodat er niets mis kan gaan.

Ik vind 3D films niet zo leuk, maakt dat uit voor VR?

Virtual reality is iets heel anders dan 3D. In onze VR onderzoeken zullen geen voorwerpen op je af komen. Het enige wat we in VR doen is een 360 graden beeld om je heen projecteren en zullen we wat plaatjes laten zien.

Wat moet ik doen als VR me niet bevalt?

Het is te allen tijde mogelijk om de VR bril af te zetten tijdens het onderzoek. Wij zullen aanwezig zijn om je daarbij te helpen, indien nodig. Dan kun je even een pauze nemen en daarna verder gaan of ervoor kiezen om helemaal te stoppen met de test.

Zijn er nadelen aan het gebruik van een VR bril?

Het gebruik van VR brillen is heel gemakkelijk en vormt geen gevaar. Het is vergelijkbaar met tv kijken, alleen kun je helemaal om je heen kijken, in plaats van naar een tv scherm. Mensen met een bril of lenzen kunnen gewoon meedoen. Sommige mensen merken dat ze last krijgen van duizeligheid als ze de VR bril dragen. Om dat te voorkomen voeren wij onze onderzoeken zittend uit op een stoel. Zo ben je altijd in evenwicht en kan er niets gebeuren! Verder kun je de bril altijd afzetten. De duizeligheid neemt dan snel af.